28/2/2013

Sitter på tåget på väg till jobbet, va svin sugen på att jobba igår men tror jag tappade suget lite under natten. Hoppas de blir bättre när jag väl kommer fram!
Tror att det mest är för att jag nojjar över helgen! Att jag inte kommer fixa pastry själv, men hoppas att jag har fel.
Får se om jag orkar uppdatera någonting under arbetsdagarna, man vet aldrig!


Live your dream and wear your passion.


26/2/2013

Exakt 15 dagar har jag varit i London nu, 15 dagar! Det är ju egentligen ingenting men ändå känns det som att jag har varit här i en evighet men också som att jag kom igår. Just nu är jag på väg in till London för att bara vara, kan nog vänja mig med det här. För London är verkligen en helt fantastisk stad.

Min plan för dagen är att sitta på något café och dricka kaffe, hitta födelsedags present till Fredrik som fyller 20 på lördag och sen köpa lite små grejer till lägenheten. Kommer bli en skön dag det här! Tror att jag ska försöka avsluta dagen med middag på någon Soft kvarterskrog eller liknande om jag hittar någon. Bara vara helt enkelt!


25/2/2013

Jahaja, jag hade räknat med att jobba fyra dagar i streck nu men inte då! Jobbade igår och är nu ledig tre dagar till, det kanske låter skönt vilket det såklart är men är lite orolig för att jag är ledig så här för att jag från torsdag ska jobba 6-8 dagar i streck! Men hoppa att det inte blir så mycket för vet inte riktigt hur jag ska orka det..

Idag har jag bara legat i sängen och tagit det lugnt, ganska skönt faktiskt!
Pratade med Olivia tidigare idag och om de funkar med mitt schema ska kanske hon och Anton komma och hälsa på i slutet av månaden, kommer bli så otroligt glad om det funkar!

Plus att jag tror att mamma kommer komma och hälsa på ganska snart vilket kommer bli jätte mysigt, saknar henne väldigt mycket..
Men de va faktiskt allt för mig idag, nu ska jag krypa ner i sängen igen och kolla på gossip girl.


24/2/2013

Valde att åka tidigt idag för att jag va lite osäker på om jag skulle hinna eller inte om jag tog de sena tåget. Kom fram till att nästa gång jag jobbar på en söndag kan jag ta det sena tåget för nu har jag suttit på ett café och druckit kaffe i 30 minuter.. Är lite nervös för den här dagen för att söndagar är lite speciella med menyn och tiderna osv, och känner att jag inte riktigt vet allt för att jobba själv, men hoppas att jag får lite vägledning under dagen!

Har längtat hem lite i natt och därför sovit jätte dåligt, hoppas de känns bättre nu när jag börjar jobba och kan tänka på annat.

Nu måste jag iväg, önska mig lycka till


23/2/2013

Idag har varit en sån här skön och bra dag! Gick upp runt 11 tiden, sen tog jag och Fredrik tåget in till stan, hittade en kaffebryggare, äntligen!
Mötte upp hans föräldrar, åt lite sushi och åkte sen hem till oss och lagade en god middag. Det blev svamprisotto, biff från Skottland och rödvinssås. Sådär gott helt enkelt!

Men nu är klockan tolv och jag måste sova så att jag kommer upp till jobbet imorgon! Godnatt säger också en trött Fredrik.


22/2/2013

Är så arg och frustrerad just nu att jag vill kräkas på någon!
Har letat efter en kaffe bryggare i två timmar här i närheten där jag bor, de ända man kan hitta är sånna här presso kannor och det vill jag inte ha! Hur svårt kan de vara att sälja kaffebryggare?
Det är tillräckligt jobbigt att inte kunna dricka kaffe på jobbet, att inte ha det hemma är martyr, blir helt galen!

Tack för mig, hej


21/2/2013

Hahahaha otroligt, inlägget jag skrev i måndags publicerades nu när jag loggade in, grym app det här!!
Men ska försöka fixa det här med internet i lägenheten på lördag så då blir det nog bättre med uppdatering!

Idag är jag hur som helst ledig, sov ända till 13.00! Så skönt, jag va helt slut när jag kom hem igår, hade ju jobbat 4 dagar i streck, kan väl erkänna att det tog lite på krafterna. Men nu ar jag fått sova ut och känner mig pigg igen!

Är ledig till söndag så imorgon ska jag också passa på att sova länge och sen kommer Mikel förbi lägenheten så då blir det middag och rödvin, ska bli otroligt trevligt!

Imorgon ska jag ut på kaffebryggare jakt också, känns ganska frustrerande att jag inte har en kaffebryggare än men de blir ändring på det imorgon.

Nu ska jag ligga i sängen en stund och sen ta tag i storstädningen!


18/2/2013

Hej, goddag och hallå, i Sverige hälsar ni så!

Jahaja här sitter jag på en nattbuss på väg hem från jobbet, alla chaufförer kör som galningar i den här staden så jag är lite orolig över att jag inte ens kommer komma hem!

Hem? Hur konstigt känns det Inte att säga det? Men det här är ju mitt hem nu, men det känns overkligt som att det inte är på riktigt och att jag ska sköna upp imorgon i nynäshamn och ringa till Kajsa. Men nej så är det ju inte, det är mitt hem nu..

Idag har jag varit helt själv i pastry för första gången, det har varit jätte roligt men också förvirrande. Alla saker på menyn ska ju i princip göras varje dag och det är ju inte lite grejer om man säger så. Därför har de varit lite svårt att veta vad man ska göra i vilken ordning, men det gick faktiskt bra!

Nu är det två långisar kvar och sen är jag ledig i tre dagar, ganska skönt. Det blir så blandade känslor hela tiden för jag trivs jätte bra med jobbet, människorna och faktiskt schemat också. Men jag får så otroligt ont i fötterna även fast jag har provat att byta skor på mitten av dagen. Och man blir så otroligt frustrerad av att gå runt och ha ont hela tiden, så jag hoppas verkligen att kroppen vänjer sig snart.

Det ända jag är lite orolig för nu är att jag ska få hemlängtan när jag är ledig tre dagar eftersom att jag inte känner några här, jag måste verkligen gå ut på vänjakt på torsdag!

Det blev ju inte så intressant det här, men med det säger jag godnatt!


16/2/2013

Godmorgon! Jag sitter på ett café och tar en kopp av livets dryck, otroligt skönt att vara ledig en dag innan 4st 16timmars pass i rad. Fast det ska faktiskt bli kul!

Snart kommer en taxi och hämtar upp mig och sen Fredrik så ska vi äntligen få flytta in i vår nya lägenhet i beckenham, så skönt att äntligen få packa upp väskorna och slippa vara orolig för att inte kunna stänga dom igen! Och hoppas lägenheten ser ut så som jag kommer ihåg den, lägger upp bilder senare idag.

Det här är en otroligt bra dag!


15/2/2013

Då va dom två första arbetspassen avklarade som jag har varit så nervös för. Känns ganska skönt, jag hoppas bara att kroppen vänjer sig med att stå upp 16timmar om dagen så att man slipper få så ont i fötter och ben!

Meningen var ju egentligen att jag skulle få börja jobba på en varmköks station, men personen som skulle börja jobba i pastry (bageri, konditori) valde att bara försvinna. Så då fick jag ta den platsen, även fast de kanske inte är riktigt vad jag vill så känns det ändå kul. Verkar också som att jag kommer få byta senare!

Men som sagt så har det gått otroligt bra och redan på söndag har jag ansvaret för den stationen. Och då brukar de vara 150pers bokat på lunchen och 150pers på kvällen minst! Så de känns otroligt kul att få det ansvaret redan efter två dagar!
Nog babblat nu, imorgon flyttar jag och Fredrik in i lägenheten, lägger upp bilder då! Hoppas ni har det grymt hemma i Sverige!


13/2/2013

Första dagen på jobbet imorgon!
Känner mig glad, nervös, förväntansfull och ännu mer nervös. Önska mig lycka till!


12/2/2013

Tydligen ville några läsa om hyr de går för mig, det är ju faktiskt ganska kul!

Idag åkte jag till tooting bec för att fixa det här med insurance number. Skulle möta Fredrik där klockan 11 men han va som vanligt sen, så vi fick halvspringa till Skatteverket. Men de löste sig.

Sen va vi också så duktiga att vi öppnade bank, så nu är i princip allt klart, skönt! Stackars Fredrik blev inringd till jobbet fast de va hans lediga dagar, så för honom blir de 8 st 16 timmars pass i streck.. Hoppas jag får lite bättre schema, är faktiskt otroligt sugen på att börja jobba nu!


Dag Ett 11/2/2013

Hej ni som mot allt för modan skulle läsa mitt första inlägg. Jag har äntligen kommit in på ett hotell i London efter mycket problem. Hade bokat ett fint hotell någonstans nära hyde park, men när jag väl kom fram så hade tydligen hotellet avbokats pga något krångel med kontonr och självklart fanns det inga rum kvar, typiskt min otur. Så där stod jag med 50kg bagage och inget hotellrum. Tur är att man har en otroligt bra mor som hjälpte mig att boka ett annat (skithotell) ursäkta ordvalet men har varit på bättre om man säger så. Så det blev bara att sätta sig i en till taxi och åka raka vägen dit. Nu är jag i alla fall här, och imorgon byter jag till ett annat hotell och hoppas på en problem fri dag!

Imorgon ska jag och Fredrik, snubben som jag är här i london med och som jag kommer dela lägenhet med från och med lördag på något slags möte för att få national insurance number, måste ha det för att komma in i skattesystemet om jag har förstått det rätt.

För dig som inte vet, flyttar jag till London från och med idag kan man väl säga för att jobba på Bread Street Kitchen, en av Gordon Ramsays 30tals restauranger, fick jobbet för drygt två veckor sen. Åkte tillbaka till Sverige packade och kom tillbaka idag

Nu blir det mycket text om ingenting känner jag, men tänkte att jag avslutar med att berätta lite om min otur som jag hade igår så kanske någon får ett litet leende på läpparna! Jag hade bokat tvättstugan klockan nio på morgonen, hade packat ihop all tvätt på kvällen så att jag bara kunde ta på mig kläder och gå ner när klockan ringde, orkade inte ta på mig strumpor så drog ner fötterna i ett par låga converse bara. Går till tvättstugan, slänger in tvätten och går upp till lägenheten då jag inser att jag lämnat nyckeln till lägenheten och tvättstugan inne i tvättstugan som låser sig själv när man stänger dörren. Det leder till att jag får stå ute i kylan i en halvtimme utan, jacka, telefon och strumpor klockan nio en söndagsmorgon innan någon går förbi som faktiskt bor på höjdgatan och kan låsa upp dörren åt mig. Tack gud att det "bara" tog en halvtimme tills det kom någon.

Glöm intebort att skadeglädjen är den ända sanna glädjen!