29/6/2013

Har precis kommit hem efter en hel dag inne i stan. Jag va i skolan på förmiddagen och efter det mötte jag upp min kära vän Rebecca som har varit här i London i ett par dagar! Vi åt jätte god thai mat och sushi och efter det tog vi en promenad till hyde park och satt i solen och drack kaffe någon timme, otroligt mysigt!

Har ju inte uppdaterat på senaste tiden eftersom att Jennie har varit på besök i en vecka. Kan säga att det har varit ganska oklara men helt underbara dagar med kanske lite för mycket av rödvinet. Men roligt har vi verkligen haft, har varit en del caféhäng, utekvällar, bio, shopping och allt annat som hör London till när man har en av sina bästa vänner på besök. Så har varit lite trött i två dagar nu!

Men nu blir det sten hårt fokus på plugget från och med måndag eftersom att skolan är stängd imorgon. Ska försöka vara lite duktig och vara i skolan på förmiddagarna i stället då man är lite bättre på att koncentrera sig. Har nämligen 6 och en halv kurs kvar som jag ska hinna med på två månader. Dock inte lika långa kurser som innan så det ska jag nog klara av! Känns kul att satsa helt på det i två månader.

Nu ska jag försöka få tag på min fina och saknade mamma på Skype och sen laga middag. Ha en skön kväll alla där hemma!


20/6/2013

Ligger i soffan och kollar på karatefylla med Fredrik, vi ska alldeles strax se på filmen "Now you see me" Vi har otroligt höga förväntningar så hoppas verkligen att filmen är bra!

Igår på jag på ett seminarium hela dagen "Minutes and Meetings", de va verkligen intressant och roligt! Det handlade om hur man tar upp det viktigaste från möten så att man vet vad man ska skriva ner osv, och vad man ska tänka på som både chef och som antecknare. Sen handlade det mycket om hur man ska lägga upp möten och liknande grejer. Det va hur som helst väldigt intressant.

Idag har det varit lugnt, varit i skolan och pluggat lite, ätit indiskt med Fredrik och som sagt så blir det film nu innan man ska krypa ner. Alltså ingenting kul att skriva om för tillfället. Men imorgon kommer äntligen Jennie hit, längtar som tusan! Hon stannar till på torsdag så efter det bir det nog ganska mycket uppdatering.

16/5/2013

När tillhör man egentligen kategorin vuxen?

När man är myndig? När man skaffat sig sitt första heltidsjobb, flyttat hemifrån, gått ut skolan? Tagit körkort och köpt bil? Eller är det när man har skaffat familj villa och Volvo? Eller handlar det bara om när man tar ansvar över sitt liv? När man inte sover bort hela dagarna?
Eller handlar det helt enkelt bara om när man vet vad man vill göra med sitt liv?

Men tänk om man aldrig riktigt listar ut vad man egentligen vill göra? Eller om man aldrig skaffar familj? Betyder det att man aldrig blir vuxen då?

Otroligt många frågor, men funderar kanske lite mycket också. Men jag flyttade hemifrån när jag va 16, och då va jag verkligen inte vuxen. Jag gick ut skolan för ett år sen och började jobba heltid, tog körkort och köpte bil. Men jag skulle inte påstå att jag blev vuxen för det. Eller jag kände mig i alla fall inte annorlunda efter det, och det gör jag väl egentligen inte nu heller.

Men vilka steg finns kvar för att gå in i det så kallade vuxen livet för mig? Förutom att skaffa familj såklart, vilket i alla fall inte kommer hända dom närmsta 5-10 åren.
Det skulle väl i så fall vara den delen med att ta tag i sig själv och inte sova bort hela dagarna, men något av en morgon människa är jag inte och jag tror inte att jag kommer bli det heller hur vuxen jag än blir.

Så hur vet man egentligen när man är vuxen?


10/6/2013

Har varit en ganska lugn dag, tog sovmorgon fram till elva, plockade lite hemma, åkte in till skolan och gjorde slut provet i första kursen. Vet inte riktigt hur det gick men tror att det gick ganska så bra, får inte svaret för än om en, två veckor. Alltså ungefär samtidigt som jag ska göra nästa prov. Får helt enkelt vänta och se! Efter skolan åkte jag hem, lagade middag, bananpannkakor. Mums!

Sen blev det en långpromenad och ett långbad. Jag ska helt enkelt inte klaga om man säger så!
Börjar dock känna mig lite ensam och få en svag hemlängtan, men nu har jag varit här i fyra månader och det är ungefär 2 och en halv månad kvar. Dagarna bara flyger förbi så det kommer nig gå fortare än jag tror.

Men helt ärligt så skulle jag inte ha gjort det på något annat sätt om jag skulle ha gjort det igen. Jobbet på bread street utvecklade mig jätte mycket och jag känner att jag slutade precis lagom i tid. Min engelska har utvecklats något otroligt och nu håller jag ju faktiskt på att utbilda mig inom det som jag ser som mitt drömjobb. Och inte heller tala om hur mycket jag utvecklas personligen för varje dag som går utav alla nya erfarenheter. Man får liksom lite av ett nytt perspektiv på livet. Som sagt jag skulle inte ha gjort någonting annorlunda!


7/6/2013

Sitter på tåget på väg till skolan för andra gången den här morgonen! Glömde plånboken hemma så va tvungen att vända när jag hade kommit halv vägs. Som tur va så upptäckte jag det som sagt innan jag kom fram så jag slapp betala böter den här gången.

Och ännu mer tur va det att jag första gången åkte en timme för tidigt för att hinna spendera lite kvalitets tid med Fredrik och för att äta frukost i stan. Men nu blev det kaffe hemma och jag kommer ändå i tid.

Idag ska jag göra sista lektionen på första kursen och sen boka in provet nästa vecka, vilket betyder att 10 kurser kvarstår. Varav en av dom "meetings and minutes" kommer vara ett seminare i Holborn som jag har bokat in den 24 juli. Det handlar om hur man effektiviserar möten och hur man lär sig att komma ihåg/anteckna det viktigaste när man sitter i möten hela dagarna och sorterar bort det andra, verkligen en kurs jag ser fram emot!

Om ni inte förstod det innan så har Fredrik kommit hem igen, han kom hem i går kväll. Blev över lycklig eftersom att det har varit lite ensamt här utan honom. Vilket det kommer bli igen i juli/augusti eftersom att dumskallen har bestämt sig för att åka hem till Sverige i några veckor då, men hoppas på att hitta någon som vill komma och göra mig sällskap då!

Nej nu måste jag lägga ner skrivandet och gå av tåget. Hoppas alla där hemma får en grym dag, det ska i alla fall jag ha.

Prisa Gud,
skatteåterbäringen har kommit!


4/6/2013

Det blev inget bakjobb för mig, verkligen sämst.. Så imorgon innan jag drar till skolan får jag sätta igång med letandet igen. Ikväll har jag nämligen inte tid eftersom att jag just nu tar en paus från pluggandet med en kopp kaffe och snart ska bege mig tillbaka till skolan. Tror jag blir kvar där ända tills dom stänger klockan åtta. Vilket betyder att jag kommer hem till nio, ska slänga ihop någon middag och hoppas på att få några minuter med Jennie på Skype innan man ska krypa ner igen!

Jennie tar studenten imorgon och jag är här i England... Otroligt dåligt!
Nej nu måste jag gå tillbaka till skolan och fortsätta med den otroligt "utvecklande" Word utbildningen! Men jag klagar verkligen inte, tvärt om faktiskt.


3/6/2013

Jag är verkligen inte så bra på att skriva som jag borde vara men vad ska man göra! Har inte gjort överdrivet mycket dom senaste dagarna, har pluggat, varit sjuk i 24 timmar, varit på jobb intervju, bakat, softat i solen och lagat mat.

Det kanske va lite mer än vad jag trodde men i alla fall! Imorgon får jag veta om jag får de här extra jobbet som jag är väldigt sugen på, jag kanske ska baka till ett café några dagar i veckan men hemifrån. Så jag bakar hemma och sen säljer dom grejerna på caféet. Idag bakade jag lite grejer som dom provade, så nu är det bara vänta till imorgon och höra vad svaret blir.

Nej nu är det dags att krypa ner, jag ska ju faktiskt till skolan imorgon! Godnatt