30/5/2013

Jag har precis krypit ner i sängen för att kolla på några avsnitt av Beverly Hills, jag kan verkligen inte förstå hur jag inte har kollat på alla säsonger förut. Eftersom att jag är ett stort seriefreak så är det är katastrof eftersom att serien slutade gå på TV 2008! Men bättre sent än aldrig som man brukar säga.

Serien utspelar sig ju i början av 90-talet och det är så otroligt kul att se alla underbara kläder som människorna har på sig, jag fattar verkligen nu vad folk menar när dom säger att modet från 90-talet har kommit tillbaka nu dom senaste åren. Jag personligen älskar det!

Sen att se Daniel Robert eller Dan Scott från One Tree Hill som dom flesta känner igen honom som tio år innan han va med i den serien.

Om inte ännu roligare är det nästan att se Cress Williams som nästan ser exakt lika dan ut i Beverly Hills som han gör nu 20 år senare men i rollen Mayor Lavon Hayes i Hart of Dixie. Jag helt enkelt älskar att kolla på Beverly Hills.

Idag har jag förresten varit på min första lektion i skolan, eller ja jag tig två lektioner och jag måste erkänna. Det känns svin kul att plugga igen, tro det eller ej men jag har faktiskt saknat det lite. Förklarar lite mer om hur det går till i skolan imorgon för nu börjar det här inlägget bli alldeles för långt och jag ska ju som sagt kolla på Beverly Hills. Hare!


26/5/2013

Ligger i solen på en gräsmatta i parken och njuter. Sommaren är här, så otroligt skönt! Har varit dålig på att skriv senaste tiden så några grejer har i alla fall hänt! Bestämde mig för att ta den där kursen jag pratade om eftersom mina underbara föräldrar betalade för den! Tackar jag verkligen för, älskar er!

Så nästa vecka börjar jag, det ska bli svin kul verkligen! Sen har jag varit på några cafén här i beckenham och lämnat cv osv. Verkar som att i alla fall ett ställe va intresserade så får hålla tummarna för det.

Fredrik har varit ledig i tre dagar så det har varit otroligt kul att ha lite sällskap igen eftersom att det blir lite ensamt när man inte har något att göra. Men idag är stackarn sjuk och ligger hemma medan jag ligger här i solen.

Ska fortsätta läsa nu, men ska bli bättre på att uppdatera.


20/5/2013

Litet inlägg om mötet idag som gick jätte bra och var otroligt lärorikt. Det visade sig att det inte va en tio veckors kurs utan egentligen en deltids kurs som ska ta ca ett år, men dom flesta gör kursen mycket snabbare. Och när vi gick igenom alla del moment och ämnen så visade det sig att jag kan klara av att göra hela kursen på tre månader om jag pluggar 20 timmar i veckan, vilket skulle vara svin kul. Och om jag känner att jag inte kommer hinna klart med alla ämnen till slutet på augusti så går det att ordna så att jag pluggar klart det sista på distans från Sverige. Men ska suga på karamellen och komma med ett beslut på ons/tors.

Kursen involverar ganska mycket, men tror jag kan fixa det! Kommer gå in på djupet i hela Office paketet, tror det sammanlagt va 90 plugg timmar. Alltså lära sig allt utan och innan. Men eftersom att jag jobbat med office förut och kan alla grunder så va det tydligen en stor fördel. Sen involverar kursen event management, marketing essential, meeting and minute talking seminar, costing and pricing, book-keeping och effective business communication.

Det är alltså en nedrans massa delämnen i kursen. Sammanlagt är det 11 kurser och 209 pluggtimmar varav proven ej är inräknade. Tror att det är ett prov för varje kurs. Det blir en del, men det verkar verkligen jätte roligt och väldigt lockande. Men som sagt så ska jag tänka lite på saken innan jag bestämmer mig! Men om jag går den här kursen så kommer jag verkligen ha tagit ett stort steg närmare mitt dröm jobb, och hur frestande låter inte det?


Händelserik dag

Gick upp vid nio, kaffe,åt frukost, tränade lite, kaffe igen, duschade, kaffe, kollade på cougar town, gick på en promenad, satt i solen en timme eller två och drack kaffe, kom hem, livets dryck igen, cougar town igen, lång promenad igen, kaffe, handla, laga middag och äta, cougar town, promenad IGEN, kaffe, Skype med min kära Jennie Ripa, cougar town och nu sovdags.

Som sagt en otroligt händelserik dag.. Men imorgon ska jag äntligen på det här nedrans mötet, hoppas att det går vägen så att jag kan ta tag i mig själv!
Fast det va en rätt soft dag hur som!


18/5/2013

Sitter på en parkbänk mitt i en park som jag hittade när jag va ute och gick här om dan. Klockan är kvart över 2 och vad har jag gjort idag egentligen? Gick upp vid tio, åt frukost, städade lite i lägenheten, kollade några avsnitt av lost och gick sen ut på en promenad och hamnade på den här bänken. Kent spelas högt i hörlurarna och kaffet jag dricker har redan blivit kallt..

Är ganska uttråkad och vill verkligen hitta på något, men eftersom att jag bara känner tre människor i det här landet varav en av dom jobbar och som två andra antagligen gör det också eftersom att dom inte svarar på sms så bjuder nog inte denna lördagskväll på så mycket heller. Skulle vilja bara hemma i nynäshamn just nu och träffa mina vänner. Det blir så ensamt när man inte gör någonting. Jag hoppas verkligen att mötet för event management kursen går vägen på måndag så att jag kan börja plugga. Skulle vara så himla roligt. Och så fort jag vet vad som händer med kursen så ska jag hitta ett jobb. Känns dumt att leta efter något när man inte vet hur det kommer bli med kursen.

Men har kollar lite på internet och hittat några café jobb som jag tror att jag vill söka. Men väntar som sagt till efter måndag. Nu är kaffet slut och det ser ut som att det kommer börja regna när som helst så jag ska börja promenera hemåt!


Har precis kommit hem efter en pw som blev lite längre än vad jag hade tänkt eftersom att jag lyckades gå vilse.. Att jag just gick vilse va inte så jobbigt. De va mer att jag fick skavsår av mina nya skor som gjorde det hela lite jobbigare. Men jag hittade till slut hem efter en och en halvtimme som tur va! Får se vad resten av dagen bjuder på. Jag och Fredrik gjorde bars igår så här kommer en liten bild på dom.


Vi handlade lite..


16/5/2013

Sitter i sängen och lyssnar på lite musik, har haft en ganska så bra dag tycker jag nog. Vaknade runt tio tiden, gick ner och köpte kaffe och satte mig sen på en bänk í solen och bara njöt! Sen började jag leta kurser i event management, vilket va ganska komplicerat men till slut lyckades jag i alla fall skicka in en intresseanmälan till två kurser. Redan några timmar senare ringde dom upp från den ena, så jag bokade in ett möte för att se om det är något för mig osv och om det är möjligt för mig att ta den här kursen på 12 veckor. Tror att det i så fall är kvälls kurs och då en eller två lektioner i veckan. Men får som sagt veta allt om det på måndag. Det känns verkligen jätte roligt att det gick så fort att få in en tid! Om allt går bra och jag kommer in på kursen så är jag lite sugen på att ta någon kurs i engelska också, så man verkligen utnyttjar det här med språket när man ändå är här. Men då är det bara något typ av deltids jobb som saknas, ska ta tag i det så fort jag vet mer om kursen. I eftermiddags följde jag med Fredrik till frisören för att sen fortsätta med en powerwalk, va ute och gick i en timme, det va otroligt skönt, så tror faktiskt att jag ska börja dagen med en promenad imorgon om det inte öser ner utanför. Mamma och Sara åkte hem för två dagar sen, förutom att mamma blev matförgiftad och blev tvungen att spendera 24 timmar på hotellrummet så va det otroligt mysigt! Vi gjorde inte så mycket egentligen, strosade runt i London, shoppade, drack kaffe och åt gott. perfekt sätt att vila upp sig efter allt jobb! Alldeles strax ska jag och Fredrik gå och storhandla för att senare göra "proteinbars" och laga någon god middag, igår blev det "det thailänska köket med Hanna" får se vad denna kväll bjuder på! Hoppas ni alla har det bra hemma i Sverige, jag saknar er lite för mycket just nu.

14/5/2013

Nu har Sara och mamma begett sig tillbaka till Sverige, börjar med att lägga upp lite bilder nu och skriver om dom senaste dagarna senare ikväll eller imorgon. Här kommer lite mat bilder från gårdagens besök på Maze by Gordon Ramsay

8/5/2013

Nu har jag officiellt slutat jobba på Bread Street Kitchen. Trodde inte att det skulle kännas jobbigt alls, men där hade jag fel! Hela köket tog ett glas whisky och cola när vi va klara, och alla skålade för mig och önskade mig lycka till, sen kom alla och kramades och sa hej då. Otrolig gulliga hela bunten! Kommer faktiskt sakna dom. Nu känner jag mig varken ledsen eller glad, mest bara tom av någon konstig anledning. Men jag känner dock att jag gjorde helt rätt beslut, och det känner mina fötter också. Jag klarar helt enkelt inte av att jobba 16 timmar om dagen. Men vilken otrolig upplevelse det har varit, hade aldrig gissat att man kunde lära sig så mycket på så kort tid.

Tror helt allvarligt att jag lärt mig mer på dom här ganska exakt tre månaderna än vad jag gjort det senaste året. Att det skulle kännas som en självklarhet för mig att ha 400 sittningar per dag (minst) trodde jag aldrig. No regrets, är dom ända orden jag har att säga om dessa månader!

Nu har jag däremot ingen aning om vad jag ska göra, jag ska hur som helst börja med att sova ut imorgon, träffa Sara och mamma och bara återhämta mig sen får jag se vart vägen tar mig.

Allt för mig denna kväll, skriver när jag skriver!


6/5/2013

Alltså vilken jävla morgon, skrattar åt mig själv! Vaknade pigg och glad när klockan ringde halv sju i morse. Går ner till tåget tillsammans med Fredrik som då kommer på att det är bank holiday. Vilket betyder att tåget inte går. Vi tar bussen i stället, åker för långt och missar nästa buss. Till slut kommer vi fram till tåg stationen 7.40 efter att ha stressat som tusan. När klockan blivit 7.55 försöker jag ringa till jobbet och säga att jag blir sen. Inget svar. Ringer 8.00, 8.05 och 8.10. Fortfarande inget svar. Inser då att vi inte har frukost eftersom att det är röd dag och jag antagligen börjar 9 som på söndagar. Ringer en gång till 8.15 inget svar. Går förbi jobbet och ingen är där. Fattar då att jag börjar nio. Haha så jag har stressat som en galning helt i onödan. Så nu sitter jag ute och dricker kaffe. Vi tar sida gästerna klockan åtta ikväll precis som på söndagar. Så lär komma från jobbet vid senast tio ikväll. Haha orkar inte med mig själv!


4/5/2013

Klockan är snart fyra på morgonen och jag och Fredrik kom precis hem. Vi har varit i shoreditch på en helt grym bar och tagit några öl och lite drinkar eftersom att vi båda är lediga. Trevligt värre helt enkelt!

Igår hängde Gordon Ramsay på bread street kitchen hela förmiddagen för en photo shoot. Allt blev stressigt osv eftersom man va tvungen att göra i ordning grejer för det, men helt allvarligt så va det värt det. Dom tog bilder i pastry så jag va där hela tiden och tittade och hjälpte till. Gordon va svin rolig och sa till mig att kasta ut honom om han va i vägen! Helt grym upplevelse!

Men nu ska jag slagga, skriver nog imorgon!


30/4/2013

Åh herre, liten snabb uppdatering om 5 sjuka minuter från min kväll!
Står och jobbar som vanligt, helt plötsligt kommer Maria in och säger att Gordon ramsay va på restaurangen så att alla skulle städa upp snabbt. Några minuter senare kommer han in i pastry. Frågar hur det är med mig osv, står helt enkelt och pratar med mig helt vanligt i ca 5 min samtidigt som han kollar på i princip allt och smakar på lite grejer. Men fick en kommentar som jag i alla fall kan leva på ett tag "oh is this the apple crumble mix? (Smakar på den) I love it" hahah mu finns det i och för sig ingen som inte gör det men i alla fall! Jag va hur nervös som helst men tror jag höll minen ganska bra! Coolt hur som helst, han va hur som helst jätte trevlig! De va allt för mig.